pátek 4. listopadu 2011

Vepřový guláš

Ingredience potřebné na vepřový guláš:
(suroviny pro 4 osoby)
500 g vepřové plece
4 velké cibule
1 lžíce mleté papriky
2 stroužky česneku
lžíce hladké mouky
majoránka
pepř
kmín
sůl
trocha oleje


Postup vaření vepřového guláše:
Pro vaření vepřového guláše je velmi důležitá cibule. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji, až je lehce nahnědlá. Poté přidáme sladkou papriku a vepřové maso, které jsme nakrájeli na kostky o velikosti přibližně 2x3 centimetry. Maso na cibulce a paprice osmahneme, aby se zatáhlo a následně osolíme a okořeníme kmínem a pepřem. Poté maso podlijeme vodou a dusíme, než vepřové změkne. Jakmile je maso v guláši měkké, zaprášíme je moukou, přidáme ještě vodu a prolisovaný česnek. Krátce ještě povaříme, vyjmeme kostky vepřového masa a guláš ponorným mixérem rozmixujeme, aby v guláši nezůstaly kousky cibulky. Poté do guláše vrátíme vepřové maso, dokořeníme majoránkou, podle chuti ještě případně dosolíme a můžeme servírovovat.

K vepřovému guláši se jako příloha nejlépe hodí domácí houskové knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.