4 plátky vepřové krkovice
- grilovací koření
- mletý kmín
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy vepřových steaků:
Vepřové plátky na steaky by měly být alespoň jeden centimetr silné. Nejdříve je naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, mletým kmínem, pepřem a osolíme. Okořeněné vepřové steaky dáme do misky, zalijeme trochou oleje a zakryté necháme odležet v chladničce do druhého dne. Naložením vepřové steaky výborně natáhnou chuť koření a maso je o opečené krásně křehké. Druhý den rozpálíme na pánvi olej a vepřové steaky po obou stranách zprudka osmahneme. Vepřové steaky podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem, případně bramborovými hranolky. Chuť vepřových steaků skvěle podtrhne, když k nim kromě přílohy servírujeme i zeleninový salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.